'De beste online-ervaring is niet Nintendo's doel'

Shigeru Miyamoto vertelt dat het niet Nintendo’s streven is om de beste online-ervaring te maken, echter, de online mogelijkheden van de Wii U zijn een belangrijk aspect.

“We gaan niet roepen dat ons doel is om de nummer één te worden op online gaming-gebied, want dat is niet zo,” vertelt de Nintendo-goeroe aan MTV Multiplayer. “We begrijpen echter dat de ervaringen die onze klanten willen vaak een internetverbinding vereisen. Het feit dat de Wii U een browser krijgt, laat denk ik duidelijk zien dat internet een belangrijk onderdeel is van het systeem”

Miyamoto is een man van ideeën en hij heeft er genoeg voor het online-gebeuren van de Wii U. “We kunnen de mogelijkheden van online gebruiken om een lokale multiplayer-ervaring uit te breiden via het internet om een nieuwe ervaringen te creëren. Met het kleine scherm, is het, via internet, wellicht mogelijk om te zien wat je vrienden spelen of welke tv-programma’s ze aan het kijken zijn. Ik denk dat er veel mogelijkheden zijn voor hoe we het kunnen gebruiken.” Aldus Miyamoto.

Hoewel de online-prestaties van Nintendo niet bepaald worden geprezen, is Miyamoto trots op wat ze hebben bereikt. “We hebben de Miis geïntroduceerd en hopelijk heeft straks iedereen een eigen Mii, ik denk dat daar ook nog veel mogelijkheden mee zijn. Ik kan zeggen dat de Wii U een aantrekkelijk systeem wordt dankzij zijn internetmogelijkheden.”