Slechte WK-start Oranje onder 17

Oranje onder 17 is na het behalen van de Europese titel vorige maand het wereldkampioenschap in Mexico slecht begonnen. Congo was vannacht (Nederlandse tijd) met 1-0 te sterk.

Congolees Justalain Kounkou kroonde zich acht minuten na rust tot matchwinner. Na de 1-0 kwam Oranje op één moment na, niet meer dicht bij de gelijkmaker. Vlak voor tijd zag Kyle Ebecilio (Arsenal) wel nog zijn inzet worden gekeerd.

Bondscoach Alfred Stuivenberg vond de negatieve uitslag vooral te wijten aan de moeilijke omstandigheden en ziet ruimte voor verbetering in zijn ploeg. ''Het was geen goede wedstrijd. Dit team kan veel beter. We hadden te maken met een lastige tegenstander en moeilijke omstandigheden'', aldus Stuivenberg.

Ook Noord-Korea - Nederlands tegenstander van aanstaande dinsdag - ging in de eerste wedstrijd onderuit. Gastland Mexico versloeg de Koreanen met 3-1. De landen die bij de eerste twee eindigen in de poules gaan rechtstreeks door naar de achtste finales. Daar voegen de vier beste nummers drie zich bij.