[Unicef] Clijsters opgelucht na zege in Rosmalen

Kim Clijsters slaakte na haar overwinning in de eerste ronde van de Unicef Open een zucht van verlichting. De Belgische versloeg op het gras van Rosmalen de stugge Monica Niculescu met tweemaal 7-5. "Ik moest echt geconcentreerd blijven spelen vandaag", zei Clijsters na haar eerste wedstrijd van dit seizoen op gras.

De als eerste geplaatste Belgische had flink wat moeite met de Roemeense. "Ik had nog niet zoveel tegen haar gespeeld. Haar spel was moeilijk te lezen en vooral met haar sliceballen had ik het erg lastig."

Desondanks was Clijsters dik tevreden met de overwinning in twee sets. "Ondanks een paar foutjes houd ik een goed gevoel over aan deze wedstrijd. Ik ben geduldig gebleven en heb voor elk punt gestreden."

De nummer twee van de wereld is nog niet volledig hersteld van haar enkelblessure. "Ik speel nog steeds met tape om en voel af en toe wel kleine pijntjes in mijn voet als ik aan het spelen ben", vertelde ze. "Het gaat wel steeds beter, dus ik mag zeker niet klagen."

Morgen neemt Clijsters het op tegen Romina Oprandi uit Italië. "Ze komt over als een nonchalante speelster. Toch blijft ze zeer gevaarlijk en ik moet morgen dan ook zeker agressief blijven spelen."