Turken dreigen Chelsea met gang naar FIFA

De Turkse voetbalbond (Türkiye Futbol Federasyonu) baalt van de handelswijze van Chelsea. Volgens de voorzitter van de bond, Mahmut Özgener, is er door de Engelsen in een te vroeg stadium contact gezocht met Guus Hiddink. De Varssevelder wordt nadrukkelijk genoemd als de nieuwe trainer van The Blues, maar is ook nog bondscoach van Turkije.

"Na de wedstrijd tegen België ben ik naar de kleedkamer gelopen en heb ik aan Hiddink gevraagd wat hij ging doen," liet Özgener aan de Turkse krant Hürriyet weten. "Hij zei dat hij naar Jong Turkije ging kijken en daarna voor een liefdadigheidswedstrijd naar Zuid-Korea ging."

Achteraf hoorde Özgener echter dat het verhaal van Hiddink niet bleek te kloppen. De voormalig trainer van onder meer PSV en het Nederlands elftal had tegen de spelers van de Turkse selectie wat anders verteld. "Hij had mij gewoon hetzelfde moeten vertellen als datgene dat hij tegen de spelers zegt," aldus een ziedende bondsvoorzitter, die hiermee ook Hiddink een veeg uit de pan gaf.

Bovendien is Özgener van mening dat Chelsea niet naar de richtlijnen van de wereldvoetbalbond (FIFA) handelt. Die schrijven namelijk voor dat een club een bondscoach mag pas benaderen, zodra de club of het land is benaderd. "Chelsea is meester in dit spelletje. Maar wij hebben afspraken met meneer Hiddink en stappen naar de FIFA als Chelsea dit opnieuw doet," besloot de preses.