Ling: "Ik vind mezelf uitstekend geschikt"

Tscheu La Ling is een mogelijke kandidaat bij Ajax om algemeen directeur Rik van den Boog op te volgen. Het lijkt Ling een uitdagende situatie.

"Het blijft toch Ajax. Het lijkt mij een uitdagende situatie", reageert Ling tegen Voetbal International. "Ik vind mezelf uitstekend geschikt voor die stoel. Ga maar na. Ik heb bij Ajax gevoetbald. Heb zelf een club opgebouwd en een eigen bedrijf. Bovendien heb ik eenzelfde project als Johan Cruijff nu in Amsterdam voorstaat in- en uitgevoerd bij AS Trençín."

"Voor stress ben ik al helemaal niet bang. Als ik zie wat er nu bij Ajax gebeurt, dan krijg ik wel zin om daar ook wat mee te gaan doen. Met mensen als Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Wim Jonk. Allemaal specialisten. Voetballers. Dat kan een blauwdruk gaan worden voor de clubs van de toekomst."

"Ik heb zelf ook veel ideeën over zaken die we kunnen gaan doen. Maar het heeft weinig zin daar nu over te praten", zegt Ling. Ook Marc Overmars is kandidaat om directeur te worden bij de Amsterdamse club. Hij had al een oriënterend gesprek met Ajax en denkt nu na over de mogelijkheden.