PSV wil geen scenario B

PSV hoopt dat de gemeenteraad in Eindhoven instemt met de plannen om de club financieel te herstructureren. Directeur Tiny Sanders heeft vandaag tegen de klagende supporters van de club gezegd dat er een plan B is, maar dat dit scenario geen mooi scenario is voor de Eindhovenaren.

"De gemeente Eindhoven vormt het hart van ons plan. Zonder de gemeente lazert het kaartenhuis in elkaar. De gevolgen voor deelname van Philips, andere investeerders en de banken zijn nog niet te overzien," zei Sanders die niet verder op plan B in wil gaan.

In het plan A dat PSV heeft koopt de gemeente Eindhoven met geleend geld de grond op het trainingscomplex De Herdgang en onder het Philips Stadion. PSV zal voor de grond veertig jaar lang erfpacht gaan betalen. Daarnaast steken Philips en andere sponsoren geld in de club om er zo voor te zorgen dat de jaarlijkse financiële lasten met miljoenen naar beneden gaan.

De gemeente Eindhoven zou financieel neutraal uit de plannen komen, maar de politieke partijen twijfelen of dit ook echt zo is. Op 14 juni staat een eerste vergadering over de plannen gepland, waarna er op 28 juni over gestemd zal gaan worden.