Bin Hamman trekt zich terug als kandidaat

Mohamed bin Hammam heeft zich teruggetrokken als FIFA-presidentskandidaat. Huidig voorzitter Sepp Blatter blijft daardoor als enige kandidaat over voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond. Zowel Blatter als Bin Hammam moet zich zondag verantwoorden voor de ethische commissie van de FIFA.

"Het betreurt me dat dingen waar ik mij hard voor heb gemaakt en waarin ik geloof zo'n grote tol hebben geëist, namelijk de verloedering van de reputatie van de FIFA", meldt Bin Hammam op zijn eigen website. "Ik kan niet toestaan dat de naam van FIFA nog meer door het slijk wordt gehaald vanwege een competitie tussen twee individuen."

Bin Hammam wordt verdacht van omkoping. De Qatarees zou landen in het Caribisch gebied geld hebben gegeven in ruil voor stemmen. De voorzitter van de Aziatische voetbalbond kaatste de beschuldigingen aan zijn adres terug door te stellen dat Blatter wist van omkoping binnen de FIFA, maar daar niets aan deed.

De presidentsverkiezingen staan gepland voor woensdag. De ethische commissie heeft de bevoegdheid om Blatter van de kandidatenlijst te halen, maar de 75-jarige Zwitser lijkt als enige kandidaat zijn vierde termijn als FIFA-president in te gaan.


Bin Hamman trekt zich terug als kandidaat (Foto: Novum)