Bin Hammam wil onderzoek naar Blatter

FIFA-presidentskandidaat Mohamed bin Hammam wil dat ook Sepp Blatter wordt onderzocht vanwege omkoping. De Qatarees stelt dat volgens het aangeleverde bewijs Blatter, de huidige voorzitter van de FIFA en Bin Hammams concurrent, wist van de omkoping, maar daar niets aan deed. Bin Hammam heeft de ethische commissie opgeroepen het onderzoek uit te breiden.

Bin Hammam werd eerder deze week officieel onderwerp van een onderzoek naar omkoping in de Cariben. De uitdager van Blatter zou landen daar geld hebben geboden in ruil voor stemmen. Ook Jack Warner, de voorzitter van de Noord- en Midden-Amerikaanse voetbalbond, maakt deel uit van het onderzoek.

Als Bin Hammam zondag wordt geschorst, is Blatter zeker van herverkiezing. Bin Hammam is daarom overtuigd dat er sprake is van een georkestreerd plan om hem in diskrediet te brengen. Blatter ontkent die aantijgingen met klem. "Ik ben geschokt, bedroefd en zeer ongelukkig dat een man die ik al vele jaren een vriend noem van deze zaken wordt beschuldigd."