Hockeydames Amsterdam dwingen derde duel af

Amsterdam heeft een derde wedstrijd afgedwongen in de play-offs. In en tegen Den Bosch verraste de ploeg van Peter Bolhuis vriend en vijand door een 2-1 zege te boeken. Zaterdag was de Brabantse tegenstander na strafballen te sterk voor de hoofdstedelingen.

Den Bosch kwam voortvarend uit de startblokken aan de eigen Oosterplas. Maartje Paumen benutte de eerste strafcorner van de wedstrijd. Daarmee leek de thuisploeg op rozen te zitten, maar Amsterdam toonde aan dat het inderdaad een vechtploeg kan zijn. De meiden van Peter Bolhuis trokken ten aanval en teenager Alma Fenna prikte na een klein kwartier de gelijkmaker langs Den Bosch-goalie Lizzy Koeton.

Net als zaterdag kreeg Den Bosch weer een flink aantal corners. En net als toen, liep de korte hoekslag verre van gesmeerd. Na de openingsgoal mocht Paumen vier keer aanleggen, maar vond telkens Floortje Engels op haar weg. Amsterdam toonde zich een stuk efficiënter dan de thuisploeg en maakte kort voor rust de 2-1 via Kitty van Male.

Den Bosch, dat voor rust zich liet aftroeven door Amsterdam, herpakte zich in de tweede helft. Veelvuldig kwam de ploeg in de cirkel en haalde daar ook rendement, door ook na rust veel (vier) corners te versieren. Maar opnieuw sprong de ploeg slordig om met de buitenkansjes, al lag dat ook aan het formidabele optreden van Engels. Woensdag wacht het derde en beslissende duel voor de laatste twee kampioenen van de Rabo Hoofdklasse.