Nieuwe game rond filmreeks Alien in productie

De Britse minister van Cultuur Ed Vaizey heeft via Twitter gezegd dat de Engelse gamestudio The Creative Assembly werkt aan een nieuwe game rond de filmreeks Alien. Game-uitgever Sega heeft het nieuws donderdag bevestigd tegenover Britse media. De uitgever heeft het spel en de bijbehorende inhoud nog niet officieel aangekondigd.

De nog onaangekondigde game rond Alien wordt gemaakt voor verschillende spelcomputers. De recent opgerichte gamestudio in West Sussex moet plaats gaan bieden aan ongeveer tweehonderd werknemers. Wat voor een spel het wordt en wanneer het af moet zijn, is niet bekendgemaakt.

The Creative Assembly is vooral bekend als het bedrijf achter de strategieserie Total War die het sinds 1999 maakt. Daarnaast maakte het Britse bedrijf de actiegames Spartan: Total Warrior (2005) en het in 2008 verschenen Viking: Battle for Asgard.

Tijdens de E3-beurs begin juni in Los Angeles zal Sega een nieuwe game onthullen. Het is niet bekend of het hier gaat om de donderdag uitgelekte Alien-game. Naast het Alien-spel van The Creative Assembly werkt de Amerikaanse gamestudio Gearbox Software ook voor Sega aan een Alien-game. Aliens: Colonial Marines wordt een tactisch schietspel.


"Nieuwe game rond filmreeks Alien in productie"