Alderweireld: "Rare opmerking van Janssen"

De psychologische oorlogsvoering tussen de twee titelkandidaten, FC Twente en Ajax, is begonnen. Komend weekend spelen de twee ploegen eerst nog de bekerfinale, waarna beide teams elkaar in de laatste ronde van de Eredivisie opnieuw treffen.

Theo Janssen deed vorige week in de papieren editie van Voetbal International een opvallende uitspraak over de titelpretendenten uit Nederland. "Ik zweer het je, wij worden gewoon kampioen. PSV en Ajax spelen als een drol. De titelkandidaten voetballen allemaal als een krant."

Deze uitspraak kon op weinig sympathie van Toby Alderweireld, verdediger van Ajax, rekenen. "Een beetje raar dat Janssen zoiets zegt."

Toch lijkt Alderweireld niet echt met de uitspraak van de middenvelder van FC Twente te zitten. "Ik denk dat het met de eigen onzekerheid te maken heeft, iets anders kan ik niet bedenken. Wij praten niet op deze manier over de concurrentie, we letten liever op onszelf. Ik kan nu iets terug gaan roepen, maar ik gooi liever niet met woorden. Onze wraak zal zoet zijn."