Wekelijkse updates voor racegame MX vs ATV Alive

Het racespel MX vs ATV Alive wordt elke week voorzien van nieuwe downloadbare extra's. Dat schrijft het Britse vakblad MCV. De ene week kunnen dat bijvoorbeeld extra voertuigen zijn, terwijl spelers de andere week nieuwe racebanen of spelfuncties kunnen kopen.

Het spel ligt voor ongeveer dertig euro in de winkel en spelers kunnen naar eigen wens extra?s tegen betaling downloaden. Met deze strategie wil de uitgever een breed publiek interesseren in de game en op die manier geld verdienen aan de downloads. De in mei te verschijnen racegame is het eerste spel van game-uitgever THQ dat met dit verdienmodel in de markt wordt gezet.

De uitgever gaat dit verdienmodel ook toepassen op andere spellen die volgend jaar op de markt zullen komen. Om welke spellen het gaat, is nog niet bekendgemaakt. Wel laat de uitgever tegenover het vakblad weten dat dit verdienmodel niet geschikt is voor alle soorten spellen. Zo is het gamebedrijf niet van plan om dit verdienmodel te verwerken in het derde deel van Saints Row.

In november vorig jaar gaf THQ's bestuursvoorzitter Brian Farrell al aan dat games goedkoper moeten worden om potentiële consumenten niet buiten te sluiten. Hiermee haakt de game-uitgever in op de groeiende trend van gratis en goedkopere spellen waarmee geld verdiend wordt dankzij de verkoop van virtuele goederen.

MX vs ATV Alive komt op 13 mei uit voor de Xbox 360 en Playstation 3.