Seriemoordenaar actief in New York

De vermoedelijk menselijke resten die maandag in Nassau County zijn gevonden, net over de grens met de stad New York, kunnen die van het negende en tiende slachtoffer van een mogelijke seriemoordenaar zijn. Dat zegt een woordvoerder van de plaatselijke politie.

In december 2010 werden de eerste vier slachtoffers, die werkzaam waren als prostituee, gevonden in Suffolk County. Twee weken geleden werden de resten van nog eens vier mensen gevonden in hetzelfde gebied. De politie vermoedt te maken te hebben met een seriemoordenaar. Politiewoordvoerder Kevin Smith zegt dat de resten die maandag zijn gevonden naar de lijkschouwer zijn gestuurd om te bevestigen dat het om menselijke resten gaat.

In december onderzocht de politie de vermissing van een vrouw die als escort werkzaam was in Suffolk County. Tijdens dat onderzoek werd het eerste lijk gevonden. Geen van de tot dusver gevonden slachtoffers is echter Shannon Gilbert, de vrouw wier vermissing de politie oorspronkelijk onderzocht.

Volgens de politie zijn sommige slachtoffers al lange tijd dood. Een van de slachtoffers die in december gevonden werden, was al in 2007 als vermist opgegeven, een tweede was sinds 2009 spoorloos.

De politie in Suffolk heeft vorige week vier dagen het gebied doorzocht waar de lichamen gevonden zijn. Zo'n 125 agenten waren betrokken bij het onderzoek. Volgens Smith gaat de zoektocht dinsdag verder, als de weersomstandigheden het toelaten. De politie heeft nog geen verdachte op het oog.


Seriemoordenaar actief in New York (Foto: Novum)