Ontwikkelen voor Xbox 360 wordt goedkoper

Om games te kunnen ontwikkelen voor een console moet je een zogenaamde development kit hebben die je kunt kopen van de console-boer. Deze zijn over het algemeen best prijzig maar om het ontwikkelen voor de Xbox 360 te stimuleren, heeft Microsoft de kits een stuk goedkoper gemaakt.

Microsoft komt met een nieuwe kit die niet alleen een stuk goedkoper is, maar het ook een stuk makkelijker voor de developer maakt om de game te maken. Hierdoor wordt het creëren, debuggen, testen en releasen van een game op de Xbox 360 een stuk goedkoper. Daarnaast bevat de nieuwe kit de mogelijkheid om een zogenaamde Sidecar-attachment te licenseren.

"Microsoft is known in the industry for providing easy-to-use tools that allow developers to create high quality games without a huge time investment. Now we’re offering those tools at a lower cost to reduce their monetary investment as well.”

Goed nieuws dus voor de ontwikkelaars en gamers want wellicht dat we door deze ontwikkeling meer games voor de Xbox 360 zien verschijnen. Wil je meer informatie over wat de development kit allemaal kan, check dan de bron.

Xbox 360