Nieuwe details Max Payne 3 bekend

De aankomende actiegame Max Payne 3 krijgt een verhaallijn waarin tijdsprongen tussen het heden en verleden worden gemaakt. Dat onthult gametijdschrift Edge in de nieuwste uitgave. Het is voor het eerst in twee jaar tijd dat uitgever Rockstar details over de game vrijgeeft.

Eerdere screenshots van de game toonden een aan lager wal geraakte Max Payne met een kaal hoofd. Dit blijkt nu slechts gedeeltelijk waar te zijn, aangezien de game tijdsprongen tussen het heden en verleden maakt. Zo is een jongere versie van de hoofdpersoon met een volle bos haar op een aantal afbeeldingen te zien.

In Max Payne 3 is Max Payne met pensioen, maar verkeert hij nog steeds in een wereld vol corruptie en geweld. Hij heeft zijn leven in New York achter zich gelaten en een nieuw bestaan in Brazilië opgebouwd. Wanneer hij plotseling in gevaar komt, begint zijn bloedige ontsnapping uit de stad Sao Paolo en een zoektocht naar de waarheid.

Het derde deel in de serie zal volgens Rockstar een lineaire game worden. Dit houdt in dat de ontwikkelaar zich meer zal gaan richten op de omgevingen waar Max zich zal bevinden en hoe deze reageren op het geweld. Bullet-time zal weer terug zijn en wordt opgeladen door het doodschieten van je vijanden.

Het is niet bekend wanneer Max Payne 3 uitkomt maar de originele stemacteur, James McCafferty, zal de stem van Max Payne vertolken.