Van der Vaart is wisselbeleid Redknapp zat

Rafael van der Vaart wil bij Tottenham Hotspur weer volledige wedstrijden spelen. De Oranje-international is naar eigen zeggen 'de meest gewisselde speler van Europa'.

Van der Vaart speelde afgelopen zaterdag tegen Wigan Athletic opnieuw iets langer dan een uur voordat hij naar de kant werd gehaald. Voor de interlandweek uitte de oud-Ajacied al zijn onvrede na een vroege wissel. Trainer Harry Redknapp verklaarde dat Van der Vaart geregeld moe overkomt. De wissel tegen Wigan voerde hij uit in aanloop naar het duel met Real Madrid.

Van der Vaart heeft echter weinig begrip voor de situatie. "Ik ben volgens mij de meeste gewisselde speler in Europa. Ik wil niet dat dat een gewoonte wordt. Het moet een keer stoppen", zei de middenvelder van The Spurs tegen de Daily Mirror. "Natuurlijk ben ik niet blij als ik elke keer in de zestigste of zeventigste minuut naar de kant wordt gehaald", zei Van der Vaart.

"Ik voel me niet serieus genomen als ik steeds naar de kant wordt gehaald. Ik zie ook geen reden om steeds gewisseld te worden. Meestal scoor ik namelijk juist in de slotfase de meeste treffers. Mijn batterij is dan nog niet leeg. Als het aan mij zou liggen dan zou ik altijd negentig minuten spelen. Aan de andere kant ben ik niet boos op de trainer. Ik kan het juist goed met hem vinden."