Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 13

Ook dit jaar geeft FOK!sport weer verslag over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

AC Monza heeft de topper uit de kelder van de Serie C1/A niet weten te winnen. De ploeg speelde in eigen huis met 0-0 gelijk tegen Paganese en daardoor blijft de ploeg hekkensluiter. Sander Westerveld keepte de gehele wedstrijd bij Monza en ook Stefano Seedorf had afgelopen weekend een basisplaats. De middenvelder werd echter in de rust vervangen. De achterstand op Paganese, dat voorlaatste staat, bedraagt één punt.

Toronto FC heeft in de Amerikaanse Major League Soccer de eerste drie punten van het seizoen gepakt. Trainer Aron Winter zag in de competitiewedstrijd tegen de Portland Timbers zijn landgenoot Javier Martina beide doelpunten scoren. De aanvaller, die overkwam van Ajax, scoorde zowel voor als na rust één doelpunt. Kort voor tijd kreeg Martina een publiekswissel. Door de winst klom Toronto FC naar de zevende plaats in de Eastern Conference.

De fans van Toronto FC hadden reden tot juichen (WikiCommons/Starinthesky)