Ferrari teleurgesteld over resultaat in Australië

Het team van Ferrari is allerminst tevreden over de Grand Prix van Australië. Vooraf hadden de Italianen in gedachte voorin mee te rijden, maar ze deden geen moment mee om de winst in de race. Coureur Fernando Alonso wist met veel pijn en moeite een vierde plek te behalven, teamgenoot Felipe Massa kwam pas als negende over de finish, na diskwalificatie van Sauber, eindige hij zevende in het klassement.

"Dit is niet zo'n slecht resultaat. Goed, we hebben verloren van Vettel en Hamilton, maar we hebben het beter gedaan dan Webber en Button. Vettel leek vandaag wel van een andere planeet afkomstig, maar het voelt echt goed om Webber achter me gelaten te hebben", reageerde Alonso na afloop. "KERS en de beweegbare achtervleugel werkten prima, al werd inhalen er niet erg gemakkelijk door. Onze strategie was ook goed. We zijn in staat om de titel te winnen, maar dan moeten we niet als derde of vierde finishen. We moeten onszelf dus zeker verbeteren."

"Onze start was goed, en we wisten Button achter ons te houden. We probeerden vervolgens de harde banden wat vroeger dan gepland te gebruiken, maar dat pakte verkeerd uit, waardoor we nog een derde stop moesten maken. Dat heeft me wat posities gekost", aldus teamgenoot Massa. "Tegen het einde van de race had ik ook veel last van bandenslijtage en ik kon niet het juiste tempo volhouden. Ik ben wel een beetje teleurgesteld met het resultaat, en we moeten hard werken om de zaken beter voor elkaar te krijgen. We hebben nog niet alles getoond."