[WK] Canada wint, Nederland tweede op achtervolging

De Canadese vrouwen hebben de ploegenachtervolging bij het WK afstanden in Inzell gewonnen. Christine Nesbitt, Brittany Schussler en Cindy Klassen bleven met 2.59,74 Nederland en Duitsland voor.

Canada moest al vroeg starten en de Canadese dames begonnen sterk en ze hielden het tot de finish goed vol, al had Klassen het lastig. De eerste aanval op de tijd zou komen van Duitsland en Noorwegen, maar de Duitses kwamen te laat op gang om de Canadeses te kunnen bedreigen (3.01,82). De Noorses vielen in de laatste rondes stil en werden achter Japan nog vijfde.

De laatste rit ging tusse Nederland en Rusland. Voor Nederland kwamen Ireen Wüst, Marit Leenstra en Diane Valkenburg in actie. Leenstra startte zo snel dat Valkenburg moeite had om aan te haken. Toen dit gebeurd was had Oranje een ruime voorsprong op Canada, maar omdat het begin zoveel kracht had gekost leverde het team in, omdat tegen het eind Valkenburg en Leenstra Wüst niet meer bij konden houden. Nederland eindigde hierdoor in 3.00,43 als tweede achter Canada.