Verbeek haalt opnieuw uit naar KNVB

Gert-Jan Verbeek heeft ook deze weer weer kritiek geuit op de handelswijze van de Nederlandse voetbalbond (KNVB). Dit deed de trainer van AZ tijdens het wekelijkse perspraatje. Ditmaal was de oefenmeester absoluut niet te spreken over de schorsing van Graziano Pellè.

De tuchtcommissie van de KNVB schorste Pellè voor de duur van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. De aanvaller van de Alkmaarder formatie werd in het duel met Ajax van het veld gestuurd, vanwege een overtreding op Dario Cvitanich. AZ wees het schikkingsvoorstel van de bond vervolgens af, waarna de tuchtzaak gisteren plaatsvond.

"Wij hadden Kevin Blom en Dario Cvitanich als getuigen opgeroepen. Cvitanich kon niet komen omdat hij moest voetballen. Logisch. De KNVB kon de zaak echter niet op een ander moment inplannen omdat de heren van de tuchtrechtspraak ook moeten werken," foeterde Verbeek op de officiële website van AZ.

"In de burgermaatschappij wordt een rechtszaak tenminste gewoon uitgesteld naar een moment dat getuigen wél kunnen komen. Dat is normaal. Het slaat kant nog wal, zoals het nu gaat. Ik heb soms het gevoel dat ik in Libië zit. Met dit amateurisme moeten wij een bedrijf leiden met een begroting van 25 miljoen euro."

Verbeek gaat maandag in gesrpek met de KNVB. Tijdens dit onderhoud wordt onder meer gesproken over de toekomst van de arbitrage op de Nederlandse velden. De trainer heeft overigens geen al te hoge verwachtingen. "Het gesprek begint om vijf uur. Dat komt ook omdat de KNVB is gebonden aan een aantal FIFA-regels. En bij de FIFA zitten dementerende fossielen."