'Mikelsons wilde kinderen delen'

Robert Mikelsons, de hoofdverdachte in de Amsterdamse kindermisbruikzaak, maakte afspraken met andere pedoseksuelen over het misbruiken van kinderen waar hij oppaste. Naar negentien contacten uit het netwerk van Mikelsons zou op dit moment onderzoek lopen. Dat meldt Het Parool vrijdag.

Dat Mikelsons afspraken maakte over het misbruik van oppaskinderen zou blijken uit opgeslagen chatsessies op de computer van de verdachte. Het misbruik zou dan plaatsvinden op de adressen waar Mikelsons oppaste.

Tot nu toe zouden twee mannen uit het netwerk van Mikelsons officieel als verdachte zijn aangemerkt. Een van hen, een 50-jarige Brabander, pleegde vorige week zelfmoord. Justitie wil de berichtgeving van Het Parool niet bevestigen.

De 27-jarige Mikelsons heeft bekend dat hij zelf 83 kinderen heeft misbruikt. Donderdag werd duidelijk dat hij vervolgd wordt voor verkrachting en ontucht. Volgende week vindt de regiezitting plaats tegen Mikelsons en zijn echtgenoot, die ook betrokken is bij het kindermisbruik. Dan zal justitie de laatste stand van zaken van het onderzoek toelichten.