'Nog meer slachtoffers Robert Mikelsons'

Het aantal slachtoffers van misbruikverdachte Robert Mikelsons lijkt opnieuw groter dan gedacht. Hij heeft zich mogelijk aan 83 kinderen vergrepen, meldt de NOS dinsdag op basis van bronnen rond het onderzoek. Het Openbaar Ministerie komt binnen anderhalf uur met het nieuws, maar wil vooralsnog niet reageren.

Eerder werd het aantal vermoedelijke slachtoffertjes door justitie al van 'enkele tientallen' bijgesteld tot 64. De 27-jarige Mikelsons zit vast. Medio december besloot de rechtbank in Amsterdam zijn voorarrest met negentig dagen te verlengen.

De zaak rond Robert Mikelsons kwam een maand geleden aan het licht. Hij misbruikte als medewerker van kinderdagverblijven kinderen die aan hem waren toevertrouwd. De in Letland geboren man werkte bij drie kinderdagverblijven in Amsterdam.

Een aantal kinderen op foto's op de computer van Mikelsons zou inmiddels zijn herkend. De ouders van deze kinderen zijn op de hoogte gesteld. Of Mikelsons de kinderen misbruikte op de kinderdagverblijven waar hij werkte, is nog onduidelijk.