Volgende Tomb Raider-film over Lara's beginjaren

De volgende Tomb Raider-film wordt een verhaal over de jonge jaren van Lara Croft. De producent Graham King heeft de filmrechten gekocht met zijn bedrijf GK Films. Volgens filmwebsite The Hollywood Reporter wil King de nieuwe Tomb Raider in 2013 in de bioscoop brengen.

GK Films heeft eerder gemeld nieuwe avonturen voor de jonge en dynamische Lara te willen maken. Hiermee lijkt de film de lijn van de nieuwe game te volgen. In het spel maken spelers kennis met een jonge, kwetsbare Lara die op een verlaten eiland belandt.

Graham King produceert de film samen met Tim Headington. De twee waren recent nog verantwoordelijk voor het produceren van The Tourist, een thriller met Johnny Depp en Angelina Jolie in de hoofdrol. GK Films werkte ook aan de animatiefilm Rango met Depp in de hoofdrol.

Er zijn tot nu toe twee films verschenen over de avonturen van Lara Croft. In 2001 kwam Lara Croft: Tomb Raider en twee jaar later Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life. De twee films brachten wereldwijd 308 miljoen euro op.


(Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum