Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 10

Ook dit jaar geeft FOK!sport weer verslag over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

 

In de Belgische competitie speelde Lierse SK afgelopen weekend met 1-1 gelijk thuis tegen AS Eupen. Roel van Hemert kwam in de tweede helft bij Lierse als invaller op het veld. Lierse bezet de vijftiende plaats en heeft 22 punten uit 28 wedstrijden, net zoveel als de nummer 14 Eupen. Met Ryan Donk in de basis speelde de nummer vier Club Brugge met 2-2 gelijk bij Standard Luik. Mehdi Carcela maakte vlak voor tijd de gelijkmaker voor Standard. SV Zulte Waregem ging bij sc Lokeren met 2-1 onderuit. Donovan Deekman kwam bij de winnende ploeg vlak voor tijd als invaller op het veld terwijl Jeremy Bokila bij Zulte een kwartier voor tijd op het veld kwam. Lokeren staat vijfde in de competitie met 46 punten uit 28 duels terwijl Zulte de elfde plaats bezet met 32 punten uit 28 wedstrijden.

 

In de Duitse Bundesliga won de nummer laatst Borussia Mönchengladbach thuis verrassend met 2-0 van Hoffenheim waar Ryan Babel de hele wedstrijd meedeed en Edson Braafheid op de bank bleef. Bij Mönchengladbachkwam Roel Brouwers vlak voor tijd als invaller op het veld.

 

In de 2. Bundesliga speelde Union Berlin bij Erzgebirge Aue met 0-0 gelijk. Santi Kolk startte bij de bezoekers in de basis. Union staat twaalfde en heeft 30 punten uit 25 wedstrijden. De nummer vijf Energie Cottbus won bij Paderborn met 0-5. Nils Petersen was de grote man met vier doelpunten waarvan twee strafschoppen. Jules Reimerink speelde bij Energie de gehele wedstrijd mee. Koploper Hertha BSC, met Maikel Aerts onder de lat, won met 3-1 van FSV Frankfurt. Het gat met de nummer twee FC Augsburg blijft twee punten. Augsburg won afgelopen weekend met 5-2 van Fortuna Düsseldorf. Bij Augsburg speelden Paul Verhaegh en Gibril Sankoh de gehele wedstrijd mee en zat Kees Kwakman op de bank. 

 

Central Coast Mariners heeft de finale bereikt om het Australisch landskampioenschap. In de laatste voorronde finale wist de ploeg met 1-0 van Gold Coast United te winnen. Bij beide ploegen stond een Nederlander in de basis. Patrick Zwaanswijk speelde de gehele wedstrijd mee aan de kant van de winnende formatie. Bas van den Brink begon bij Gold Coast United in de basis, maar werd halverwege de tweede helft gewisseld. Komende zondag neemt Central Coast Mariners het in de finale op tegen Brisbane Roar. De winnaar mag zich tot Australisch landskampioen kronen.

 

In de Turkse Süper Lig stond afgelopen weekend de 24e speelronde op het programma. Halil Çolak, spelend voor Kasimpasa, wist in de met 2-3 verloren wedstrijd tegen Antalyaspor eenmaal te scoren. Door het verlies blijft Kasimpasaspor hekkensluiter van de Turkse competitie. Het verschil met nummer zeventien Konyaspor bedraagt twee punten. Hursut Meric nam het met zijn ploeg Gençlerbirligi op tegen Fenerbahçe. Meric wist op slag van rust de 2-2 te scoren, maar zag Fenerbahçe na rust met 2-4 winnen. Meric speelde de gehele wedstrijd. Gençlerbirligi neemt op dit moment de veertiende plaats in. Ook Kayserispor, waar Nordin Amrabat de gehele wedstrijd binnen de lijnen stond, wist niet te winnen. In eigen huis werd met 1-2 van Manisaspor verloren. Amrabat pakte in de slotfase een gele kaart en staat met zijn ploeg na dit weekeinde op de vierde plaats.

 

De Deense competitie is afgelopen weekend weer hervat. Esbjerg fB, dat nog altijd in degradatienood verkeert, begon de tweede seizoenshelft slecht. In eigen huis werd met 0-1 van middenmoter Sønderjysk verloren. Tim Janssen speelde bij Esbjerg de gehele wedstrijd in de spits. De ploeg staat na dit weekend op de voorlaatste plaats. Het verschil met de 'veilige' nummer tien FC Nordsjælland bedraagt inmiddels vijf punten. Ook koploper FC Kopenhagen begon de tweede seiozenhelft niet goed. Op bezoek bij nummer twee FC Midtylland werd met 2-0 verloren. Jos Hooiveld, afgelopen winter overgekomen van Celtic, viel een kwartier voor tijd in bij Kopenhagen. De verschil tussen beide ploegen op de ranglijst is nog altijd negentien punten in het voordeel van Kopenhagen. Brøndby IF kwam afgelopen weekend in eigen huis tegen Lyngby niet verder dan 1-1. Remco van der Schaaf viel een kwartier voor tijd in. Bij winst zou de ploeg tweede hebben gestaan, nu staan ze op de vierde plek met één punt achterstand op nummer twee FC Midtylland.

 

AEK Larnaca blijft matig presteren in de competitie van Cyprus. Ditmaal werd in eigen huis van EN Paralimni verloren. Zonder Kevin Hofland, maar met Danny Schenkel, Gregoor van Dijk en Edwin Linssen in de basis, verloor de ploeg met 0-2. De ploeg zag hun derde plaats ingenomen worden door Anorthosis Famagusta. Zij wisten wel te winnen. Apollon Limassol werd knap met 1-2 verslagen. Jurgen Colin, Jeffrey Leiwakabessy en Civard Sprockel vormden de gehele wedstijd de verdediging van Anorthosis. AEL Limassol verging het afgelopen weekeinde een heel stuk minder. Op bezoek bij Alki Larnaca werd met 3-0 verloren. Nicky Hofs speelde het gehele duel mee. De ploeg staat na het verlies op de negende plek. APOEL Nicosia blijft ook na dit weekend koploper. De ploeg won op bezoek bij Doxa Katokopia  nipt met 0-1. Joost Broerse viel in de laatste minuut in bij de winnende ploeg. Het verschil met nummer twee Omonia Nicosia bedraagt na dit weekend negen punten.

 

Levski Sofia heeft in de Bulgaarse competitie de ontmoeting met stadsgenoot en rivaal Lokomotiv Sofia weten om te zetten in een overwinning. De ploeg won met 0-2 en naderde koploper Litex Lovech tot op vijf punten. Litex heeft echter nog een duel tegoed. Dustley Mulder en Serginho Greene speelden beiden de hele wedstrijd mee bij Levski Sofia. Beide verdedigers pakten ook een gele prent.

 

Wisla Kraków heeft tijdelijk de koppositie van de Poolse competitie in beslag genomen. De ploeg van trainer Robert Maastkant won met 3-1 van laagvlieger Ruch Chorzów. Kew Jaliens speelde de hele wedstrijd mee bij de winnende ploeg. De voorsprong op nummer twee Jagiellonia Bialystok bedraagt twee punten. Laatstgenoemde club heeft echter nog een duel tegoed.

 

Middlesbrough, waar Marvin Emnes de gehele wedstrijd op de bank zat, speelde midweeks met 1-1 gelijk tegen Nottingham Forrest. Dele Adebola maakte voor Nottingham vlak voor tijd de gelijkmaker.

Middlesbrough, met Marvin Emnes in de basis, ging afgelopen weekend met 5-2 onderuit bij Reading. In de Championship bezet Middlesbrough de 20e plaats met 37 punten uit 34 wedstrijden. Leicester City, met Jeffrey Bruma in de basis, verloor met een nipte 1-0 bij koploper Queens Park Rangers. Ishmael  Miller maakte de enige treffer van de wedstrijd. Leicester staat negende met 52 punten uit 35 duels. Swansea City, met Dorus de Vries onder de lat, ging verrassend met 1-0 onderuit bij Scunthorpe United. Joe Garner maakte de enige treffer van de wedstrijd. Swansea bezet de tweede plaats met acht punten achterstand op koploper Queens Park Rangers.

 

In de League 1 speelde Brentford midweeks met 1-1 gelijk tegen Notts County. Bij Brenford bleef Pim Balkestein de gehele wedstrijd op de bank. Ook Tranmere Rovers speelde 1-1. Tegenstander was Exeter City. Timothy Cathalina zat bij Tranmere op de bank.

Afgelopen weekend ging Brentford met 3-0 onderuit bij Hartlepool United. Pim Balkestein bleef ook nu bij Brentford de gehele wedstrijd op de bank. In de Championship bezet Brentford de veertiende plaats met 43 punten uit 33 wedstrijden.

 

In de Oostenrijkse competitie speelde Austria Wien midweeks met 2-2 gelijk tegen Sturm Graz. Nacer Barazite speelde bij Austria de gehele wedstrijd mee. Barazite stond ook afgelopen weekend in de basis in de uitwedstrijd tegen Wacker Innsbruck. Austria won met 0-3. In de stand is het koploper met drie punten voorsprong op de nummer twee Sturm Graz.

 

In Schotland won Celtic met 2-0 van de nummer laatst Hamilton. Kris Commons maakte beide treffers. Nigel Hasselbaink kwam bij de verliezers als invaller op het veld. Met Timothy van der Meulen in de basis won Dundee United met 3-1 van Averdeen. Dundee staat op de vijfde plaats met 37 punten uit 26 duels.\


Discussieer hier verder over de Nederlandse voetballers in het buitenland!