Liam Neeson niet in The Dark Knight Rises

Liam Neeson keert niet terug voor de volgende Batman-film The Dark Knight Rises. Eerder gingen geruchten dat de Ierse acteur weer te zien zou zijn als Ra's al Ghul, de voormalige mentor van Batman. "Daar is niets van waar", zegt Neeson tegen het Britse filmtijdschrift Empire.

"In de stripverhalen dompelt Ra's al Ghul zich in een soort magisch bad om onsterfelijk te worden. Daar komt dat gerucht waarschijnlijk vandaan", gaat de 58-jarige acteur verder. "Niemand heeft mij benaderd voor een rol. Maar ik zou het mooi vinden als het zou gebeuren."

Een aanverwant gerucht bestaat over Marion Cotillard, die de rol zou spelen van Ghuls dochter. Daarover zijn geen details bekend, anders dan dat de Franse actrice in onderhandeling is met regisseur Christopher Nolan. De twee werkten eerder samen aan de dromenthriller Inception.

Zoals ook bij Batman Begins uit 2005 en The Dark Knight uit 2008 wordt bij deze derde Batman-film in de reeks uiterst geheimzinnig gedaan over cast en scenario. Wel is al bekend dat Anne Hathaway de rol van Catwoman op zich neemt en dat Tom Hardy, ook bekend uit Inception, de rol van de supersterke en -slimme Bane speelt.

The Dark Knight Rises, waarvan momenteel nog aan het script gesleuteld wordt, staat gepland voor volgend jaar juli.


Liam Neeson (Foto: Novum)