Weer Inception-acteur in nieuwe Batman-film

Joseph Gordon-Levitt is in onderhandeling voor een rol in The Dark Knight Rises. Het is nog niet bekend welke rol hij zou spelen in deze derde Batman-film van regisseur Christopher Nolan, maar geruchten gaan al een tijdje dat het om The Riddler zou gaan. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. Gordon-Levitt en Nolan werkten eerder samen aan Inception.

Vrijwel de gehele mannelijke cast van Inception zou al in de running zijn geweest voor The Riddler, inclusief Leonardo DiCaprio en Tom Hardy. Van Hardy is inmiddels bekend dat hij de rol van de supersterke en hoogbegaafde Bane gaat spelen, een van de vijanden van Batman. Vorige maand werd bekend dat Anne Hathaway de rol van aartsvijandin Catwoman op zich gaat nemen.

Met wie Batman, wederom gespeeld door Christian Bale, het verder aan de stok krijgt, is nog in nevelen gehuld. Nolan is als vanouds erg terughoudend over details omtrent zijn scenario. The Dark Knight Rises verschijnt op 19 juli 2012 in de Nederlandse bioscopen, een dag voor de Amerikaanse première.


Weer Inception-acteur in nieuwe Batman-film (Foto: Novum)