Aandewiel: "Leonardo is morgen gewoon weer welkom"

NAC Breda-trainer Gert Aandewiel hoopte dat het FC Twente aan frisheid zou ontberen, maar de Tukkers klopten gisteren in eigen huis NAC met 2-0.

"We gokten niet op een gelijkspel hoor, al leek dat misschien wel zo," zei Aandewiel na afloop tegen de NOS. "We wisten dat Twente veel wedstrijden in de benen heeft en dat het allemaal niet zo soepel zou gaan."

"We hoopten dat die frisheid er niet zou zijn. We wilden ze nog meer initiatief te laten nemen. Maar die goal in de zestigste minuut was een streep door de rekening," zei de trainer verder over de wedstrijd. Hij ging ook in op de situatie rondom Leonardo, die buiten de selectie was gelaten na een interview waarin hij behoorlijke kritiek leverde op onder andere Pierre van Hooijdonk.

"We vonden het nu verstandiger om hem buiten de selectie te laten. We hebben wat dat betreft al het nodige meegemaakt en na dat interview vonden we het slimmer om hem rust te gunnen. Maar morgen is hij weer welkom op de training," zei Aandewiel.

"Je moet op dit moment als Leonardo zijnde rustig zijn naar de pers toe. We proberen hem rustig te houden maar hadden hem ook niet verwacht. Maar hij vond het nodig om wat van zichzelf te laten horen. De grens is oprekbaar, we moeten het daar intern over hebben," besloot hij.