Leonardo: "Van Hooijdonk is een papegaai"

Leonardo heeft in NUsport-magazine hard uitgehaald naar Pierre van Hooijdonk. De steraanvaller van NAC Breda is de vooroordelen die er over hem bestaan zat en wil dat met name Van Hooijdonk stopt met zijn aantijgingen.

"Iedere keer als hij de kans krijgt, kraakt hij mij af. Wie is hij dan? Met alle respect, maar hij moet blij zijn dat hij bij Feyenoord speelde toen het de UEFA Cup won. Dat was een gezellig, kwalitatief sterk team," zei Leonardo. "Hij had zijn aandeel, maar dankzij Kalou, Van Persie, Van Wonderen, Bosvelt en ikzelf kon hij zo goed spelen. In zijn eentje kan hij niks, dat zag je wel toen hij terugkeerde bij NAC. Stonden ze meteen zestiende."

Leonardo en Van Hooijdonk speelden enkele jaren samen bij Feyenoord, maar dit verliep niet vlekkeloos. "Ik vind hem een vieze jongen. Hij haat het als jonge jongens aandacht krijgen. Die gaat hij afkraken. Hij lekt alles naar de krant. Hij is een papegaai. Bonaventure Kalou wilde een keer vechten met hem in de kleedkamer vanwege dit gedrag. Er waren veel jongens die dat toejuichten," ging de Braziliaan verder.

Leonardo gaat zelfs zo ver dat hij stelt dat de huidige financiële problemen bij NAC door Van Hooijdonk veroorzaakt zijn. "Hij heeft NAC bijna kapot gemaakt toen hij terugkeerde. Hij verdiende twee keer zoveel als ik, haalde allemaal Nederlandse vriendjes naar de club, zat iedere dag bij de trainer koffie te drinken, maar presteerde niks."

"Na een half jaartje gaf hij het al weer op. Terug bij Feyenoord ging hij wéér de jonge jongens afmaken. Hij knipte de pet van De Guzman door. Daarnaast hing de pet van Ali Boussaboun, maar die liet hij hangen. Durfde hij niet. Ik hoop dat hij nooit terugkeert bij NAC."