Snoeks blijft in de Formule 2 actief

Kelvin Snoeks zal ook dit seizoen actief zijn in de Formule 2. De 23-jarige Nederlander debuteerde vorig jaar vanuit de Formula Masters in deze raceklasse en behaalde één podiumplaats. Voor 2011 is het doel om bij de eerste drie in het kampioenschap te gaan eindigen.

"Ik heb vorig jaar erg veel geleerd en ik ben er zeker van dat ik het komend seizoen goed kan doen. Ik denk niet aan de andere coureurs of aan de mogelijke tegenstand, maar ik acht het zeker mogelijk om in de top drie van het kampioenschap te eindigen. Ik ben nu veel volwassener dan vorig jaar en ik ben erg hard getraind in de winter. Ik heb me nog nooit zo voorbereid gevoeld als voor dit jaar, dus ik ben vol vertrouwen," zei Snoeks.

Formule 2-baas Jonathan Palmer is blij dat de Nederlander dit jaar weer in zijn raceklasse aan de start zal staan. "Hij heeft niet alleen het talent om veel podiumplaatsen te scoren, maar hij is daarnaast ook één van de meest populaire coureurs in de paddock. Hij scoorde in Marrakech zijn eerste podium en keerde al na drie weken nadat hij zijn enkel had gebroken terug om te racen. Daarna scoorde hij in vijf van de zes races punten, dus ik ben er zeker van dat hij een vaste podiumklant kan zijn in 2011. Als hij gefocused blijft moet de eerste overwinning zijn doel zijn voor komend seizoen."