Rigby-zanger was weg 'volledig kwijt'

Christon Kloosterboer heeft een zware tijd achter de rug. Het tijdelijk uiteenvallen van zijn band Rigby en de ruzie met een goede vriend maakten veel indruk op de 28-jarige zanger. Inmiddels heeft hij die periode omgezet in iets positiefs als inspiratiebron voor nieuwe nummers.

"Ik ben de weg volledig kwijt geweest. Bij De Wereld Draait Door lachte ik vrolijk naar de camera, maar van binnen was het donker", vertelt Kloosterboer in het AD. "Ik vertel er nu niet uit marketingoverwegingen over, maar om aan te duiden waarover mijn nieuwe liedjes gaan."

Het uit elkaar vallen van Rigby, omdat drie van de vijf leden iets anders wilden doen, hakte er hard in bij Christon. Ook een conflict met een goede vriend ging hem niet in de koude kleren zitten. "Het begin van een periode waarin ik mensen steeds moeilijker vertrouwde. Ik werd overdreven angstig, zag overal nieuwe complotten."

Blijven optreden heeft de zanger gered, denkt hij. "Zo kreeg ik geen tijd om te zwelgen in mijn ellende." Het gaat nu een stuk beter. "Ik ben een leuker mens geworden", vindt de zanger. "Minder angstig ook. Zelfverzekerder. Juist de wetenschap dat je na keihard onderuit te gaan, weer kan opstaan, is geruststellend."