Djuric: "Ik wil de fans laten zien wat ik kan"

Igor Djuric stond zaterdag voor het eerst in de basis van sc Heerenveen. De verdediger wil nu meer. Opvallend is dat Djuric in de winterstop nog mocht vertrekken uit Friesland.

Tot een transfer kwam het niet en daar is de verdediger niet rouwig om. "Ik wil de fans laten zien wat ik kan. Ik geef alles, want Heerenveen is mijn tweede thuis geworden", aldus Djuric in de Leeuwarder Courant.

"Ik voel me als voetballer na anderhalf jaar opnieuw geboren. Allerlei gevoelens gingen door me heen. Ineens maak ik deel uit van een andere wereld. Dit is geweldig." Djuric was tegen N.E.C. Nijmegen nog dicht bij het winnende doelpunt, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Ramon Zomer.

Djuric weet hoe sommige mensen over hem dachten. "Maar hoe uitzichtloos het soms ook was, hoe de mensen ook over me gesproken hebben: ik heb áltijd vertrouwen in mezelf gehouden en ben áltijd positief gebleven. Ik heb keihard gewerkt en geduld gehad. Nóóit heb ik me beziggehouden met een andere club, elke minuut ben ik gefocust geweest op Heerenveen. Ik ben hier en hier wil ik me bewijzen."