Wii-schietspel The Conduit naar 3DS

Het Nintendo Wii-schietspel The Conduit verschijnt ook voor de Nintendo 3DS. Dat heeft gamestudio High Voltage donderdag bekendgemaakt tegenover de Britse website Eurogamer. Wanneer The Conduit voor de 3DS uit moet komen, is nog niet bekend. De lancering van de spelcomputer op 25 maart wordt zeker niet gehaald.

De gamestudio legt momenteel de laatste hand aan The Conduit 2 voor de Nintendo Wii. "Daarna gaan we onze software overzetten naar de nieuwe hardware", legt een woordvoerder uit. High Voltage verwacht dat het tijdens de Game Developers Conference van 28 februari tot 4 maart iets kan laten zien van het werk op de Nintendo 3DS.

De ontwikkelaars van High Voltage denken dat ze een voordeel hebben ten opzichte van concurrerende bedrijven. Ondernemingen die alleen DS-games gemaakt hebben, zouden moeite krijgen om 3D goed toe te passen. "Wij zijn bekend met Wii-games en hebben daarom een voordeel."

Het bedrijf zegt al een versie van The Conduit klaar te hebben liggen waarin de speler kan rondlopen en schieten op vijanden met verschillende wapens. Dit zou in 3D speelbaar zijn.