Van der Vaart krijgt complimenten van Redknapp

Met een assist op Peter Crouch stond Rafael van der Vaart aan de basis van de zege die Tottenham Hotspur gisteren boekte op Blackburn Rovers (0-1). Harry Redknapp was na afloop positief over de Nederlands international. "Van der Vaart is een hele goede speler", zei de oefenmeester. "Hij startte aan de rechterkant. Steeds moest hij mee met hun opkomende linksback. Hij deed zijn verdedigende werk voortreffelijk."

"Volgens mij heeft hij meer gelopen dan in zijn hele loopbaan bij elkaar. Bovendien was hij aan de bal weer briljant", aldus Redknapp, die blij was met de zege. "Dit is een perfect resultaat voor ons. Niet veel ploegen winnen hier van Blackburn. Zeker in de slotfase stonden we onder druk, maar gelukkig hoefden we geen tegentreffers te incasseren."

Eindigen bij de eerste vier blijft het doel voor Redknapp, die dan voorronde Champions League mag spelen met zijn ploeg. "Deze drie punten helpen enorm. Maar het blijft zeer moeilijk. Chelsea komt terug in vorm, United is bezig aan een perfecte reeks en heeft bovendien met Rooney terug in vorm een belangrijk wapen, terwijl we ook Arsenal en Manchester City niet mogen vergeten."