Abe keert terug in HD

In de maart-editie van het gamermagazine EGM bespreekt Lorne Lanning de comeback van Oddworld. Eén van de dingen die fans in ieder geval kunnen verwachten is een remake van het spel waar het allemaal mee begon, Abe's Oddysee: "Abe HD wordt een remake van Abe's Oddysee, uitgevoerd met een volwaardige 3D physics engine die speelt als een 2D side-scroller."

Just Add Water, het bedrijf dat tegenwoordig de Oddworld-games produceert, kwam volgens Lorne zelf met het idee voor een 3D remake. "De manier waarop Just Add Water dit wil aanpakken is slim, ze proberen niet het wiel opnieuw uit te vinden maar willen het spel alleen van nieuwere techniek voorzien."

Eerder heeft Just Add Water al aangekondigd aan een HD remake van Stranger's Wrath te werken die zal worden aangeboden op het Playstation Network. Ze gebruiken alle PS3-rendering mogelijkheden voor het weergeven van de personages en omgevingen, en dat lijkt erg goed te werken. Op XBLA gaat het helaas iets minder soepel. Strangers Wrath is al klaar voor de Xbox 360, maar ze onderhandelen nog met Microsoft en tot nu toe lijkt het dat de game niet op XBLA zal verschijnen.

abe