Verbeek: "Spelers hebben vertrouwen terugbetaald"

Door ingrijpen van de spelersgroep heeft Gert-Jan Verbeek zijn opstelling voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo veranderd. Dit pakte achteraf goed uit.

De Alkmaarders legden VVV-Venlo over de knie en dat heeft de ploeg van Wil Boessen geweten ook; de Limburgers werden met 6-1 afgedroogd. "Ze (de spelers, red.) hebben mijn vertrouwen terugbetaald. Dat laat zien dat we gegroeid zijn", reageert Verbeek na afloop van het duel op de persconferentie.

"De spelers hebben verantwoordelijkheid getoond," zo vervolgt de oefenmeester, die geen ideale voorbereiding had. Vlak voor het duel kreeg Verbeek de mededeling dat Erik Falkenburg niet kon spelen. De middenvelder kampt met een hamstringblessure. "Toen moest ik snel omzetten", aldus de voormalige coach van Heracles Almerlo.

"Maar dat is met hulp van de spelers goed afgelopen. Ik heb zaterdag een tweede tactische bespreking moeten houden. Dat doe ik normaal nooit. We zijn eindelijk beloond met een klinkende overwinning", besluit een tevreden Verbeek. Zijn ploeg bezet de vijfde positie op de ranglijst.