Boerrigter: "Loting was absoluut eerlijk"

Ajax werd donderdag voor de halve finale van de KNVB beker gekoppeld aan RKC Waalwijk. Derk Boerrigter mocht op de knop drukken.

Samen met Ajacied Jan Vertonghen mocht de aanvaller van RKC de loting verrichten. "Ik drukte inderdaad op die knop", zegt Boerrigter tegen Voetbal International. "ik stond er met mijn neus bovenop en kan je vertellen dat alles absoluut eerlijk is gegaan. Ajax heeft gewoon een gelukje gehad met deze thuiswedstrijd."

Boerrigter hoopte op een andere tegenstander en ook zijn teamgenoten waren niet al te blij met de loting. De speler ontving meteen een aantal sms'jes. "En die waren niet allemaal positief", lacht hij. "Ajax speelde redelijk goed en creëerde een hoop kansen. Ik vond ze beter dan NAC. Wij kunnen onze borst natmaken."

Ajax strijdt op 3 maart tegen RKC Waalwijk om een plek in de finale. Het duel wordt gespeeld in de Amsterdam ArenA. In de andere halve finale staat FC Twente tegenover FC Utrecht. De Tukkers versloegen woensdag PSV na strafschoppen, terwijl Utrecht afrekende met FC Groningen.