Blizzard nodigt World of Starcraft-maker uit

Blizzard heeft de maker van de Starcraft II-mod World of Starcraft uitgenodigd voor een bezoek naar het hoofdkwartier van het bedrijf in Irvine, California. Volgens Blizzard was het nooit de bedoeling om de mod te verbieden, maar alleen om het "over de titel te hebben," die logischerwijs nogal veel lijkt op World of Warcraft.

Het is standaardprocedure om videomateriaal te verwijderen terwijl de toekomst van zo'n fanproject wordt overwogen, aldus Blizzard. De populaire PC-ontwikkelaar heeft geen problemen met fans die de grenzen van de editor opzoeken, maar de naam van dit project leek wel erg veel op iets wat de ontwikkelaar zelf uitgegeven zou kunnen hebben. "Wij moedigen de ontwikkeling van custommaps en mods voor Starcraft II aan. Dit is de reden dat we een editor vrijgeven en waarom we de beste content van de spelers uitlichten in de custom game-search. Daarom hadden we ook een wedstrijd voor de beste Starcraft II-mods op BlizzCon vorig jaar," aldus Blizzard.

De maker van World of Starcraft was ook al benaderd voor een interview met de makers van League of Legends, Riot Games. Wie weet heeft Blizzard ook wel interesse in de ambitieuze gamemaker.