Kuyt hoopt op ommekeer met 'legende' Dalglish

Dirk Kuyt gelooft dat Kenny Dalglish de juiste man is om Liverpool er weer bovenop te helpen. "Hij is een legende en een zeer belangrijke man voor deze club", zegt de 30-jarige Katwijker op de clubsite. "Ik denk dat het alles zegt over hem als mens dat hij komt helpen om Liverpool weer een winnend team te laten worden."

Dalglish werd zaterdag tot het einde van het seizoen aangesteld als vervanger van Roy Hodgson. De 72-voudig international betreurt het ontslag van de oud-coach van Fulham. "Het is triest dat Roy weg is. Je kunt nooit een iemand de schuld geven van alles. We hebben hier allemaal schuld aan en moeten gewoon beter gaan presteren."

"Het is een groot pluspunt dat Kenny in zijn plaats is gekomen", vervolgt Kuyt. "Hij is een zeer ervaren man en kan een positief effect op de ploeg hebben."

Dalglish maakte zondag overigens een valse start als coach van de Reds. Het bekertreffen met Manchester United werd met 1-0 verloren. "We zijn allemaal erg teleurgesteld, maar we moeten nu vooruitkijken naar de wedstrijden tegen Blackpool en Everton", zegt Kuyt. In de competitie staat Liverpool twaalfde met 25 punten uit twintig wedstrijden.