[Dakar] Uitslag etappe 7

Gisteren is alweer de zevende etappe van de Dakar-rally verreden en ook nu was er weer volop strijd op het Chileense grondgebied.

Motoren

Bij de motoren veranderde er weinig in het klassement. Francisco Lopez Contardo pakte de overwinning in de etappe. Cyril Despres volgende op 2:21 minuten. Hierdoor liep Despres weer wat in op Marc Coma in het klassement. Coma zelf werd derde tijdens de etappe en staat nu nog 7:24 minuten voor op Despres.

Frans Verhoeven lijkt een abbonement te hebben op de tiende plaats in de etappes en finishte weer op deze plek. Door zijn goede rijden steeg de Brabander naar de zesde plaats in het algemeen klassement. De achterstand naar nummer vijf, Ruben Faria, is echter nog steeds 33 minuten. Ook Henk Knuiman en Teus Visser reden een goede etappe, ze finishten als zestiende en zeventiende.

Auto's

Guerlain Chicherit kwam niet aan de start van de etappe, nadat hij eergisteren tijdens een test op de rustdag crashte en de auto daarmee der mate beschadigde dat hij niet meer kon deelnemen. De top drie in de rally kende echter geen problemen Nasser Al-Attiyah pakte de dag zeggen op 1:20 minuten gevolgd door Carlos Sainz. Stephane Peterhansel kwam als vierde over de streep. Al-Attiyah staat nu in het klassement nog maar 1:22 minuten achter op Sainz, maar de twee Volkswagen-coureurs liggen al meer dan 20 minuten voor op Peterhansel.

Tonnie van Deijne leek als tiende over de streep over de streep te komen, maar na afloop van de etappe kende de organisatie hem een tijdstraf van tien uur toe vanwege het missen van waypoints. Erik van Loon eindigde als 22e in de etappe en staat nu twaalfde in het algemeen klassement.

Vrachtwagens

Ales Loprais weert zich kranig in de rally en pakte weer de dagzege. Hiermee staat hij echter nog steeds 16:22 minuten achter op leider Firdaus Kabirov, ondanks de vijf minuten die hij pakte op nummer twee van de dag. Vladimir Chagin, die op weg leek naar een makkelijke Dakar-zege, kende weer geen goede dag. Chagin staat inmiddels bijna een half uur achter op Kabirov en dat gat lijkt te groot te zijn om nog in te lopen.

Johan Elfrink had een goede dag en kwam als beste Nederlander als negende over de streep. Marcel van Vliet en Martijn van den Brink kwamen respectievelijk als twaalfde en tiende over de streep. Van Vliet is echter nog steeds wel de beste Nederlander in het algemeen klassement met een achtste plaats.

Submitter:  Bron: FOK!sport