[Gerucht]: Werkt Blizzard aan een Halo MMO?

Stop deze voorlopig maar in de X-Files lade, maar er zijn een aantal sappige details die hinten richting een Halo-MMO van Blizzard. De heren van Legendary - The WoW Podcast hebben een aantal details aan elkaar geknoopt die bij elkaar te interessant zijn om te negeren.

Een aantal weken geleden is een release-schema van Blizzard gelekt, met daarop een mysterieus spel genaamd "Titan" dat gepland stond voor eind 2013. Het is bekend dat Blizzard aan een nog onaangekondigde MMO werkt, en het geen vervolg op World of Warcraft zal zijn, dus de logische conclusie is dat Titan de codenaam is van hun nieuwe MMO. Het eerste interessante detail is dat er ook een Halo-MMO in ontwikkeling was bij Ensemble Studios, makers van Halo Wars, die als codenaam ook Titan droeg. Ensemble Studios werd in 2009 gesloten. Greg Street, huidige lead system designer van World of Warcraft, werkte tot februari 2008 bij Ensemble, voordat hij overstapte naar Blizzard.

Maar het verhaal wordt nog interessanter. In 2007 werd bekend dat Blizzard aan een tweede MMO werkte. Enkele maanden eerder, in februari van 2007, kwam er een aflevering van de TV-serie 30 Rock ("Hard Ball") uit, met in de aftiteling de volgende zin: "Promotional consideration furnished by Blizzard Entertainment." Wat is hier opvallend aan? In de aflevering in kwestie kwamen totaal geen Blizzard-games voor, maar wél Halo. Wat had Blizzard verder in 2007 met Halo te maken? Helemaal niets!

Blizzard had in 2007 ook vacatures openstaan voor texture artists voor een "science-fiction MMO". In een interview met MTV Multiplayer kreeg Jeff Kaplan, de director van de nieuwe MMO, de vraag voorgelegd of de nieuwe MMO "sci-fi, nabije toekomst, post-apocalyptisch of historisch" zou zijn. Zijn antwoord? "Al het bovenstaande gecombineerd." Halo is natuurlijk science-fiction, en voor de mensheid ook redelijk nabije toekomst. De aarde en Reach worden in de Halo-serie vrijwel verwoest door de Covenant, dus post-apocalyptisch is het ook enigszins, en het historische aspect komt kijken in de vorm van de Forerunners, de makers van de Halo-ringen die duizenden jaren voor de mensheid leefden.

Sinds april 2010 heeft Bungie, de ontwikkelaar van Halo, een exclusieve deal getekend met Activision. Activision mag dus hun games gaan uitgeven. Microsoft heeft echter nog steeds de rechten van de Halo-serie in handen. Het is echter niet ongehoord dat de rechten van een franchise bij twee verschillende bedrijven liggen. Zo werkt Interplay aan een Fallout-MMO, terwijl Bethesda de 'gewone' Fallout-games uitgeeft. Marvel heeft de rechten van hun karakters ook bij verschillende uitgevers liggen. Zo heeft SEGA de Iron Man-games gemaakt, maar zien we Iron Man toch in Marvel: Ultimate Alliance, van Activision.

Kan het waar zijn? Zou Blizzard voor het allereerst aan een serie werken die niet van hun is? Er zijn erg veel toevalligheden die los van elkaar niets bewijzen, maar het is toch erg interessant! Doe je aluminiumhoedjes maar op en speculeer er op los.