Imam Jneid: sluit idioten achter Sharia4Holland op

België moet de 'zwakzinnigen' achter Sharia4Holland opsluiten. Als ze aan een geestelijke stoornis lijden in een geestelijke inrichting, anders in een gevangenis. Dat zegt de omstreden imam Fawaz Jneid in een betoog op de website van zijn moskee.

Trouw berichtte woensdag dat Sharia4Holland moslims in Nederland oproept te strijden voor de invoering van de streng-islamitische wetgeving sharia. PVV-leider Geert Wilders riep op tot een verbod van het netwerk.

Sharia4Holland komt voort uit Sharia4Belgium. Deze extremistische groepering heeft eerder onder meer de in België woonachtige Nederlandse schrijver Benno Barnard bedreigd.

Vorige maand werden in een onderzoek naar een mogelijke terroristische aanslag in België verdachten in België, Nederland en Duitsland opgepakt. Belgische media schreven dat drie in Antwerpen opgepakte verdachten lid zijn van Sharia4Belgium.

Fawaz noemt het 'niet vreemd' dat er mensen bestaan die 'rationele tekortkomingen' vertonen. "Wel is het van de zotte wanneer dit soort figuren naar voren worden geschoven in de media en ook nog eens gepromoot worden als zijnde verkondigers van de islam."

De jongeren achter Sharia4Holland hebben zichzelf volgens Jneid de positie van staatshoofd gegeven. "De taal die zij uitslaan doet vermoeden dat zij allerlei geheime genootschappen hebben opgericht om hun doel te bereiken. Of deze jongeren zijn geestelijk krankzinnig, of het betreft hier een verzameling uitbuiters en misdadigers die uit zijn op bloedvergieten en dit vanuit de islam willen rechtvaardigen."

Daarom zouden de jongeren hoe dan ook moeten worden opgesloten. "Dit voordat het land wordt opgeschrikt door een auto-explosie of een zelfmoordaanslag. Het zijn per slot de moslims die daarna de verwijtende vinger toegewezen krijgen en van terrorisme beschuldigd zullen worden."

Jneid vreest dat het leven van moslims in zo'n geval moeilijk wordt gemaakt. "Zij zullen opgejaagd worden op school en op de werkvloer. Dit alles door toedoen van een stel zwakzinnigen."

Fawaz Jneid is verbonden aan de salafistische As Soennah-moskee in Den Haag. Hij haalde onder meer het nieuws toen hij in 2004 in een preek toenmalig VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali - ook een criticaster van de islam - kanker in de hersenen en aan de tong toewenste.