Wilders wil verbod Sharia4Holland

Geert Wilders wil dat het extremistische islamitische netwerk Sharia4Holland wordt verboden en dat mensen achter de club het land worden uitgezet. Dat laat de PVV-leider woensdagmiddag weten.

Hij reageert op een bericht in dagblad Trouw, dat schreef dat Sharia4Holland moslims in Nederland oproept om te strijden voor de invoering van de streng-islamitische wetgeving sharia. Het netwerk, dat sinds kort actief is, wordt om die reden in de gaten gehouden door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) en de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD).

Wilders heeft samen met zijn fractiegenoot Joram van Klaveren opheldering gevraagd aan minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA). Een organisatie die ijvert om van Nederland een islamitische staat te maken is een gevaar voor de samenleving en de democratische rechtsorde, menen zij.

De organisatie moet worden ontbonden en zo veel mogelijk leden moeten Nederland verlaten, aldus de PVV'ers. Onduidelijk is hoeveel leden de beweging telt.