Gullit baalt van mislopen WK

Ruud Gullit heeft teleurgesteld gereageerd op de bekendmaking dat de organisatie van het WK 2018 naar Rusland gaat, maar hij is ook trots. De drijvende kracht achter de kandidatuur is tevreden met het bid van Nederland en België. "Natuurlijk baal je, maar ik vind dat wij een goed bid hebben neergezet."

"De organisatie van ons bid stond als een huis, maar de FIFA vond het niet goed genoeg", vervolgde Gullit tegenover de NOS. "We hebben er alles aan gedaan, maar het zij zo." De voormalige topvoetballer toonde zich niet te groot om de winnende landen te feliciteren. "Gefeliciteerd Rusland en Qatar", liet Gullit weten.

Dat Nederland en België te klein zouden zijn, is een mening die niet door Gullit wordt gedeeld. "Qatar is ook klein en wij zijn ook wel een vermogend land. Dat is het probleem niet." Gullit was ook benieuwd naar de totale uitslag van de stemming. "Ik ben toch wel nieuwsgierig hoe dichtbij we waren. We waren de underdog, maar de laatste dagen werd er toch anders over ons gepraat. We hebben wel iets neergezet."

Volgens de topman van het HollandBelgium Bid Harry Been hoeft ons land niet te treuren. "We zijn in de finaleronde gekomen met drie kandidaten. Engeland is al in de eerste ronde afgevallen. Dat het Rusland is geworden, is voor mij een grote verrassing. Dat had ik totaal niet verwacht. Er zijn twee winnaars, Rusland en Qatar. Ik ga ervan uit dat het eerlijk is gebeurd."