WK-presentatie maakt indruk bij internationale pers

The HollandBelgium Bid heeft donderdagochtend indruk gemaakt met de laatste presentatie voor het WK voetbal van 2018. Dat schrijft het ANP.

"Indrukwekkend en van grote klasse", reageerde een verslaggever van persbureau Reuters. "Dit was echt heel leuk en goed", voegde een journalist van het Franse AFP daaraan toe. Vooral de aanwezigheid van Guus Hiddink, Johan Cruijff en Ruud Gullit maakten indruk. Honderden journalisten uit alle uithoeken van de wereld volgden de presentatie in het perscentrum in Zürich.

"Deze presentatie gaat eindelijk eens over voetbal. Jullie hebben het begrepen", zei een Engelse verslaggever tegen een KNVB-woordvoerder. Daarna lieten ook journalisten uit Duitsland, Spanje en Italië weten erg positief te zijn over de kansen van Nederland en België.

Vanmiddag stemmen 22 leden van de FIFA in welk land de WK's van 2018 en 2022 worden gespeeld. Australië en de Verenigde Staten lijken de grootste kanshebbers voor het toernooi van 2022, al zijn ook Qatar, Japan en Zuid-Korea kandidaat.