Clijsters WTA-speelster van het jaar

Kim Clijsters is uitgeroepen tot WTA-speelster van 2010. De 27-jarige Belgische kreeg de meeste stemmen van de internationale tennismedia. Clijsters, die de prijs in 2005 ook al kreeg, is de opvolgster van de Amerikaanse Serena Williams, die de afgelopen twee edities won. Ook Clijsters' landgenote Justine Henin viel in de prijzen. Ze werd gelauwerd als comeback van het jaar.

"Ik had nooit verwacht dat ik die trofee zo snel zou winnen. Uiteraard ben ik ook zelf heel tevreden over mijn seizoen", reageert Clijsters op haar website. De Vlaamse won dit jaar de US Open, de Masters in Doha en de toernooien van Brisbane, Miami en Cincinnati. "Bijna overal waar ik speelde, vertrok ik met een resultaat dat me tevreden stemde."

Clijsters maakte vorig jaar september haar rentree na een afwezigheid van twee jaar. Ze werd enkele maanden later uitgeroepen tot comeback van het jaar. Die bokaal ging nu naar Henin. Ook Petra Kvitova (beste nieuwkomer) en de inmiddels gestopte Elena Dementieva (fairplay-award) vielen in de prijzen.


Kim Clijsters (Foto: Novum)