Nieuwe babe voor Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal zal een nieuwe presentatrice krijgen in de vorm van de 24-jarige Siham Raijoul. Vanaf januari zal ze te zien zijn in de nieuwsrubriek. Dit heeft de NOS dinsdag bekendgemaakt.

Siham spreekt van een droombaan: "Ik werk al een paar jaar achter de schermen bij het Jeugdjournaal. Dat ik het redactiewerk nu mag gaan combineren met presenteren is... (bla bla bla, red.)"

De komst van Siham betekent een uitbreiding van het presentatieteam van het NOS Jeugdjournaal van vier naar vijf personen. "De vijfde presentator is nodig vanwege de ochtendeditie van het NOS Jeugdjournaal die sinds september iedere schooldag te zien is", zegt een NOS-woordvoerder.

Siham kwam in 2007 binnen bij het Jeugdjournaal dankzij een stageplek. Sindsdien is ze freelance redacteur bij het kinderprogramma. "Ze is journalist, ze is jong en ze weet zich te verplaatsen in de belevingswereld van 10- tot 12-jarigen. Dat ze daarnaast ook nog eens van het scherm spat, is natuurlijk ook belangrijk", aldus de hitsige chef Ronald Bartlema van het Jeugdjournaal.


Siham Raijoul versterkt team NOS Jeugdjournaal-presentatoren, nice!