Hodgson baalt van zware bekerloting tegen United

Roy Hodgson keek raar op toen Liverpool zondagavond voor de FA Cup werd gekoppeld aan Manchester United. De manager is er niet blij mee.

Liverpool moet op 8 of 9 januari naar Old Trafford voor de ontmoeting in de derde ronde van de FA Cup. Het is de enige wedstrijd die tussen twee clubs uit de Premier League gaat. "Het wordt een fantastische wedstrijd, maar het is jammer dat twee clubs met zoveel kwaliteit al zo vroeg tegen elkaar spelen. Ik vind het een beetje droevig", aldus Hodgson in de Engelse media.

Het treffen met de huidige Engelse koploper heeft echter ook een voordeel. "De wedstrijd zal ongetwijfeld op televisie worden uitgezonden. We zijn bijna elke week op televisie, dus ik zal mijn make-up maar vast klaarleggen", grapt Hodgson. Manchester United haalde zaterdag flink uit, want Blackburn Rovers werd met 7-1 verslagen. Dimitar Berbatov scoorde vijf keer.

De ploeg van Hodgson kwam dit weekend niet tot winnen. Op White Hart Lane verloor Liverpool met 2-1 van Tottenham Hotspur. Martin Skrtel bracht de bezoekers op voorsprong, maar scoorde ook in eigen doel. In blessuretijd maakte Aaron Lennon het winnende doelpunt. Donderdag gaan The Reds in de Europa League op bezoek bij Steaua Boekarest.