Guardiola vreest gevaarlijke counters Real Madrid

Barcelona-coach Pep Guardiola waarschuwt zijn spelers voor de gevaarlijke counters van Real Madrid. De trainer wijzigt zijn tactiek echter niet.

"Er is geen ploeg op de wereld die de counter beter beheerst dan Real", sprak Guardiola volgens Voetbal International. "Je kunt alleen een counter uitvoeren als de tegenstander in de aanval is. Dat is geen reden onze aanvallende stijl te wijzigen. We zullen de verdediging niet uit het oog verliezen, maar we gaan ons zeker niet ver laten terugzakken."

Guardiola is zeer positief over de prestaties van Real Madrid onder José Mourinho. "Real Madrid is momenteel niet alleen spectaculair, maar ook fysiek sterk, effectief, snel en direct terwijl de organisatie intact blijft en zeer sterk is. Ik hoop dat het een fantastische wedstrijd wordt", blikt de Catalaan vooruit.

"Als we allebei op ons best zijn, eindigt de wedstrijd in een gelijkspel", denkt Guardiola, die met Barcelona nu één punt achter de Koninklijke staat. "Deze wedstrijd is belangrijk, heel erg belangrijk, maar niet beslissend voor de titel. We zijn nog niet eens halverwege het seizoen."