Uitslagen Spanje speelronde 13

Afgelopen weekeinde werd in Spanje de dertiende speelronde afgewerkt van de Primera División. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken van de Spaanse voetbalcompetitie.

Valencia op fraaie wijze voorbij Almeria

Valencia is er dit weekend in geslaagd om met 2-1 van Almeria te winnen. De bezoekers wilden in de sinaasappelstad proberen de oorwassing tegen FC Barcelona (8-0) weg te poetsen, maar slaagden hier uiteindelijk niet in. Roberto Soldado nam beide doelpunten van de thuisploeg voor zijn rekening.

In de eerste helft leek het er nog niet op dat Almeria met een nederlaag van het veld zou stappen. De ploeg kwam prima voor de dag en kreeg zelfs een hele goede mogelijkheid op een treffer. De vrije trap van Perez Corona kwam echter niet verder dan de kruising.

Toch was het Valencia, dat na een half uur spelen op voorsprong kwam. Aan deze treffer ging een mooie individuele actie van de aanvaller vooraf. De tweede treffer van het duel was nog mooier dan zijn voorganger. Na een flitsende aanval belandde de bal uiteindelijk bij Juan Mata, die Soldado in stelling bracht. Hij maakte er vervolgens 2-0 van. In blessuretijd redde Jose Leonardo Ulloa de eer voor Almeria, maar dat was toen al te laat.

Villarreal wint zonder grote problemen van hekkensluiter

Villarreal kende dit weekend nauwelijks problemen in het duel tegen Real Zaragoza, dat nog altijd op de laatste plaats staat. Het duel in Zaragoza werd binnen twintig minuten al beslist, waarna er ook in de tweede helft nog door de bezoekers werd gescoord.

Villarreal ging na negen minuten wedstrijd al aan de leiding door een treffer van Marcos Senna. Nog geen tien minuten later kon de doelman van Real Zaragoca, Leo Franco, opnieuw vissen. Santiago Cazorla wist de voorsprong voor de bezoekers namelijk te verdubbelen.

In de tweede helft moest Real Zaragoza met tien man verder, nadat Matteo Contini zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Eén minuut later bepaalde Nilmar de eindstand door het derde doelpunt van het duel voor zijn rekening te nemen.