Verbeek: "We werden ondersteboven gespeeld"

AZ pakte zaterdag drie punten bij FC Twente, maar daar zag het voor rust niet naar uit. Dat zag ook coach Gertjan Verbeek.

"Het is dat ik coach van AZ ben, anders had ik het eerste half uur genoten in de Veste. Wij werden ondersteboven gespeeld", reageerde Verbeek tegenover De Telegraaf. Twente scoorde ook als eerste via Luuk de Jong. Een rode kaart voor Douglas, die de doorgebroken Maarten Martens neerhaalde, was het keerpunt in de wedstrijd.

"Wij schoten na die rode kaart meteen die vrije trap erin en dan staat de zaak op zijn kop", vertelt de AZ-coach. De bezoekers waren daarna echter niet veel sterker dan de thuisclub. "De laatste minuten voor rust waren we goed. Na de hervatting was FC Twente zeker net zo gevaarlijk. Een fraai schot helpt ons aan de winst. Dat is mooi. Maar we moeten nog veel leren."

AZ is door de zege in Enschede naar de vierde plek gestegen. De landskampioen heeft nog maar drie punten meer dan de Alkmaarders en AZ staat nu zelfs op gelijke hoogte met Ajax. Verbeek betwijfelt echter of zijn ploeg kan meedoen om de titel. "Wij hebben nog lang niet het niveau dat zij hebben. Maar wij hebben wel de drie punten."